top of page

RECICLARE ELECTRICE

Deșeurile electrice și bateriile uzate conțin substanțe toxice și periculoase atât pentru mediu, cât și pentru sănătatea oamenilor.

Elementele conținute în deșeurile electrice precum freon, substanțe ignifuge bromurate, condesatorii cu PCB, PVC, mercur, litiu și alte metale grele au un puternic impact asupra mediului, contribuind la degradarea stratului de ozon, creșterea emisiilor de CO2, poluarea aerului și solului și determină dereglări ale sistemului respirator, nervos, hormonal, boli de piele și chiar cancer. 

Prin reciclarea corectă a deșeurilor electrice, se recuperează o serie de materii prime secundare care pot fi folosite la fabricarea altor produse: fier, aluminiu, cupru, plastic, sticlă, dar și metale precum aurul, arignutl, platina. 

Circa 80-85% dintr-un deșeu electric poate fi recuperat și reciclat. 

CUM PUTEM PREDA DEȘEURILE ELECTRICE SPRE RECICLARE?

CAMPANIA ROMÂNIA RECICLEAZĂ

Campania România Reciclează se derulează în fiecare an în peste 100 de localități din toată țara.

Urmărește calendarul acțiunilor de colectare și află când ajunge caravana de colectare la tine acasă.

Poți preda deșeurile electrice și bateriile uzate la punctele fixe organizate pe perioada derulării campaniei sau direct de la domiciliu prin programare prealabilă la 031.827.0000 sau printr-o solicitare transmisă pe e-mail la adresa logistica@environ.ro.

PREDARE 1:1

ESTE DREPTUL TĂU!

Potrivit legislației în vigoare (OUG nr.5/2015, art.11), în momentul în care cumperi un produs nou (de mari dimensiuni), poți preda la schimb gratuit echipamentul vechi de tip echivalent. 

Adică la momentul achiziționării unui frigider sau mașină de spălat, poți solicita comerciantului ridicarea gratuită de acasă a produsului vechi. 

Opțiunea este valabilă atât la achiziționarea directă din magazine, cât și la comanda online. 

UNDE RECICLĂM?

Deșeurile electrice de mici dimeniuni pot fi predate gratuit în magazinele comercianților. Potrivit legii, toți distribuitorii cu spații de vânzare de minim 400 mp, au obligația de a organiza puncte de colectare pentru deșeurile de mici dimensiuni, fără a condiționa clientul de achiziționarea unui produs.

Poți găsi cutii speciale pentru depozitarea deșeurilor în lanțurile de retail, magazinele de electronice, supermarket-uri și centre comerciale, unități de învățământ și numai. Află care este cel mai apropiat punct de colectare de tine accesând aplicația Unde Reciclăm. 

COLECTARE DE LA DOMICILIU

Pentru colectarea de acasă a  deșeurilor electrice de mari dimensiuni, ne poți suna la  031.827.0000 sau trimite o solicitare scrisă pe logistica@environ.ro

bottom of page