top of page
ROMÂNIA RECICLEAZĂ 
de la deziderat la realitate

Aparatele electrice vechi, defecte sau scoase din uz ocupă inutil spațiul în casă și constituie un pericol pentru mediul înconjurător și sănătatea populației. Ce facem cu ele?

Campania națională a Asociației ENVIRONROMÂNIA RECICLEAZĂ a luat naștere în iunie 2018 din dorința de a oferi cetățenilor o soluție practică pentru predarea responsabilă a deșeurilor de echipamente electrice și electronice (DEEE) și a bateriilor și acumulatori uzați. 

Prin intermediul parteneriatelor încheiate cu autoritățile publice locale, ENVIRON organizează anual acțiuni de colectare a deșeurilor electrice în toată țara, de la sate și comune până la orașe și municipii.

Oamenii pot preda gratuit aparatura veche și bateriile uzate fie în cadrul punctelor fixe de colectare stabilite pe perioada derulării campaniei ROMÂNIA RECICLEAZĂ , fie prin ridicare de la domiciliu în baza unei solicitări la 031.827.0000 sau logistica@environ.ro

Prin intermediul campaniei ROMÂNIA RECICLEAZĂ,  Asociația ENVIRRON și-a propus să întărească colaborarea cu reprezentanții autorităților (primării, UAT-uri sau ADI-uri)  și să construiască împreună un program funcțional de colectare care să încurajeze populația să predea spre reciclare deșeurile de echipamente electrice și electronice (DEEE). 

Conform prevederilor OUG nr.5/2015, autoritățile locale au obligația de a asigura colectarea DEEE-urilor provenite de la gospodăriile particulare prin centre fixe de colectare, puncte mobile de colectare (un centru la 50.000 de locuitori, dar nu mai puțin de un centru pe localitate) sau colectarea periodică cu operatori desemnați.

 

 

RECICLĂM ÎMPREUNĂ

deșeurile de echipamente electrice și electronice!

Campania itinerantă dedicată colectării echipamentelor electrice și electronice uzate din mediul urban și rural se adresează locuitorilor, persoane fizice din localitățile participante.

Mai multe detalii în 

Obiectivul nostru este ca ROMÂNIA RECICLEAZĂ să se transforme într-o adevărată mișcare la nivel național care să descrie o realitate și nu doar un deziderat și pentru asta avem nevoie de sprijinul primăriilor!

Autoritățile publice care doresc să se înscrie în campanie, direct sau prin intermediul serviciului de salubritate, sunt rugate să ne scrie pe adresa office@environ.ro sau să completeze formularul. 

_ANT0092
IMG-20190625-WA0025
PIC_0077
IMG-20190625-WA0022
122923291_4045517625464296_6750923375279
_ANT0004_edited
bottom of page