ROMÂNIA RECICLEAZĂ 
de la deziderat la realitate

Aparatele electrice vechi, defecte sau scoase din uz ocupă inutil spațiul în casă și constituie un pericol pentru mediul înconjurător și sănătatea populației. Ce facem cu ele?

Campania națională a Asociației Environ, ROMÂNIA RECICLEAZĂ a luat naștere în iunie 2018 din dorința de a oferi cetățenilor o soluție practică pentru predarea responsabilă a deșeurilor de echipamente electrice și electronice (DEEE) și a bateriilor și acumulatori uzați. 

Prin intermediul parteneriatelor încheiate cu autoritățile publice locale, Environ organizează anual acțiuni de colectare a deșeurilor electrice în toată țara, de la sate și comune până la orașe și municipii. Oamenii pot preda gratuit aparatura veche și bateriile uzate fie în cadrul punctelor fixe de colectare stabilite pe perioada derulării campaniei, fie prin ridicare de la domiciliu în baza unei solicitări la 031.827.0000 sau logistica@environ.ro

Obiectivul nostru este ca ROMÂNIA RECICLEAZĂ să se transforme într-o adevărată mișcare la nivel național care să descrie o realitate și nu doar un deziderat și pentru asta avem nevoie de sprijinul primăriilor!

Prin intermediul campaniei ROMÂNIA RECICLEAZĂ,  Asociația Environ și-a propus să întărească colaborarea cu reprezentanții autorităților (primării, UAT-uri sau ADI-uri)  și să construiască împreună un program funcțional de colectare care să încurajeze populația să predea spre reciclare deșeurile de echipamente electrice și electronice (DEEE). 

Programul ROMÂNIA RECICLEAZĂ face parte din strategia de îndeplinire a obligațiilor legale de asigurare a colectării deșeurilor electrice de la gospodăriile particulare. 

Conform prevederilor OUG nr.5/2015, autoritățile locale au obligația de a asigura colectarea DEEE-urilor provenite de la gospodăriile particulare prin centre fixe de colectare, puncte mobile de colectare (un centru la 50.000 de locuitori, dar nu mai puțin de un centru pe localitate) sau colectarea periodică cu operatori desemnați.Potrivit recomandărilor Comisiei Europene, centrele municipale de colectare reprezintă un canal cheie de colectare în sistemul de management al deșeurilor, iar organizarea campaniilor naționale de conștientizare o măsură necesară pentru îmbunătățirea ratelor de colectare.

DEEEgeaba păstrezi deșeurile de echipamente electrice și electronice. Noi le reciclăm și tu câștigi premii pe loc!

Campania itinerantă dedicată colectării echipamentelor electrice și electronice uzate din mediul urban și rural se adresează locuitorilor, persoane fizice din localitățile participante, instituind un mecanism de premiere a tuturor participanților.  Promovarea colectării separate și reciclării deșeurilor la nivelul fiecărei comunități are în primul rând un puternic caracter de reponsabilitate socială și simultan, avantaje  imediate prin acordarea unui stimulent la predarea deșeurilor. Mai multe detalii în 

Autoritățile publice care doresc să se înscrie în campanie, direct sau prin intermediul serviciului de salubritate, sunt rugate să ne scrie pe adresa office@environ.ro sau să completeze formularul. 

_ANT0092
IMG-20190625-WA0025
PIC_0077
IMG-20190625-WA0022
122923291_4045517625464296_6750923375279
_ANT0004_edited

”Consecvența și seriozitatea acțiunilor noastre, dublate de eforturile de comunicare prin cât mai multe canale, ne-au dovedit că românii sunt dispuși să recicleze și să se implice în astfel de campanii atunci când sunt informați corespunzător, dar mai ales când au încredere în program. Susținerea la nivel local este esențială – afișul de la dispensarul din sat, flyer-ul care ajunge acasă, în cutia poștală și mai ales „gura lumii” sunt cele mai sigure căi prin care mesajul nostru ajunge la oameni, iar deșeurile la reciclare. Când acțiunile de colectare sunt vizibile la televizor, în ziar, sau la magazinul de la colț sau se aud la radio, rata de succes crește considerabil. Susținerea din partea autorităților rămâne în continuare un factor cheie în succesul unui astfel de program și sperăm ca în 2021 să dublăm numărul autorităților responsabile care se implică în campanie”, Roxana Puia, director de marketing Environ.